Gevaar van sneeuwresten op voertuigen

“Sneeuw….” een prachtig winterverschijnsel, maar we hebben het nu wel gezien geloof ik. Daar ga je weer na een nachtje sneeuw, weer je auto sneeuwvrij maken. En niet alleen de raampjes hè, de hele auto moet schoon, inclusief je dak! De VerkeersInformatieDienst wijst erop dat sneeuwresten op voertuigen gevaarlijk kunnen zijn voor andere weggebruikers.

Beetje mosterd na de maaltijd lijkt me deze waarschuwing na al die weken sneeuw……..Sneeuwresten die niet van de auto afgehaald worden, veroorzaken schrikreacties bij het achteropkomend verkeer, waarschuwt de VID. Op vrachtwagens met huif kunnen zich soms heel veel sneeuw- en ijsresten bevinden.

Het advies luidt dan ook:  maak vóórdat je de weg opgaat niet alleen de ramen sneeuwvrij, maar ook koplampen, nummerplaten en vooral het dak van je auto.

Lees ook:Stoep vegen Nederland!
Lees ook:Het betere vrijwilligerswerk: help Elfstedentocht voorbereiden!
Lees ook:Pyjama’s worden te weinig gewassen…… smerig!
Lees ook:Hoe voorkom je beslagen autoruiten
Lees ook:Zaterdagavond….. een slippertje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>