Maandag 18 januari is het de meest deprimerende dag van het jaar

Aanstaande maandag is het weer “blue monday” en deze dag belooft een nare, sombere dag te worden. Niemand lijkt eraan te ontkomen en we zullen ons treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Geen dag om naar uit te kijken als we de in depressies gespecialiseerde Britse psycholoog Cliff Arnall moeten geloven. We realiseren ons in de derde week van januari dat we onze goede voornemens alweer hebben verbroken en dat het nog heel lang duurt voordat we weer vakantie hebben. Daarnaast zijn de meesten in januari nog redelijk blut van de feestdagen, terwijl in de derde week wel weer de maandelijkse rekeningen binnen stromen.
Het Fonds Psychische Gezondheid noemt dat ‘de winterblues’ en waarschuwt dat die niet moet worden verward met een echte depressie. Mensen die aan een depressie lijden moeten naar de huisarts. Om ‘blue monday’ door te komen volstaan volgens het fonds een paar simpele adviezen:

,,Pak je goede voornemens opnieuw op. Plan nu alvast je vakantie. Neem een lekkere fruitsalade mee voor je directe collega’s en ga tijdens de lunch naar buiten voor een stevige wandeling. Kijk in de avond je favoriete serie, of huur een mooie film. Dan kom je deze dag heus wel door.”

Of blijf lekker in bed liggen die dag….. het wordt vanzelf weer dinsdag!

Lees ook:Meest deprimerende dag van het jaar is 17 januari
Lees ook:Vandaag zijn we massaal treurig, neerslachtig en weemoedig
Lees ook:Honderden studenten blijven in bed op Blue Monday
Lees ook:Pas op: Blue Monday staat voor de deur!
Lees ook:Zo verval je niet in een depressie op Blue Monday

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>