Een Swoftie.. de nieuwe 50plus-vrouw, gelukkig en single

Tja, een swoftie…. ik had er ook nog nooit van gehoord, maar ik ben ook niet single (wel gelukkig trouwens….)

De 600.000 oudere Britse vrouwen die vrijgezel, weduwe of gescheiden zijn, waren nog nooit zo gelukkig. Dat blijkt uit een recente studie. Ook zijn ze nog nooit zo actief en leergierig geweest.Het onderzoek toonde aan dat meer oudere vrouwen dan ooit blij zijn alleen te zijn, 21 procent van hen woont alleen, dat is een stijging van 5 procent de laatste tien jaar. 17 procent zegt dat ze actief op zoek zijn naar een partner en volop daten, 20 procent heeft een geweldig sociaal leven.

Daarnaast blijkt dat deze vrouwen niet bang zijn van technologie, een vijfde is lid van een sociale netwerksite als Facebook en Twitter. Bijna de helft leerde een nieuwe vaardigheid na hun 50ste, vooral computerlessen, een vreemde taal, koken en zelfs salsalessen zijn populair. Een kwart nam een fitnessabonnement en proberen te diëten voor hun gezondheid, 18 procent reist vaken naar het buitenland en vindt nieuwe culturen ontmoeten het meest opwindende aspect van hun leven. Een kwart van de vrouwelijke vijftigplussers zegt dat ze nog nooit zo gelukkig waren in hun volwassen leven.

Oude vrijster
Onderzoekster Christine Northam: “Steeds meer vrouwen tussen de vijftig en de zestig zijn single. Ze maken hier iets positiefs van om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van een nieuwe fase in hun leven. Het stereotype beeld van de oude vrijster is een mythe, veel van deze vrouwen zijn glamoureus en hebben controle over hun leven, dit maakt dat dit de mooiste jaren van hun leven zijn.”

Bron: HLN

Lees ook:50-plusvrouwen voelen zich net zo sexy al op hun 20ste!
Lees ook:Leeflangertip: zorg dat je getrouwd bent!
Lees ook:Ja of nee een relatie voor de 50-plusser
Lees ook:Voor je vijftigste ben je het meest boos
Lees ook:Dieet? Afvallen? Gezond leven? ..gemiddeld een maandje…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een Swoftie.. de nieuwe 50plus-vrouw, gelukkig en single

  1. V. van Munster

    Internet daten iets is dat alleen geschikt is voor jongeren? Mooi niet!
    Iedereen kan daten via internet.
    Een datingsite speciaal voor 50 plussers, daar is wel degelijk behoefte aan. http://www.Dating-50plus.nl is de gezelligste datingsite en chatroom voor 50-plussers die op zoek zijn naar vriendschap, een date of een serieuze relatie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>