Cruiseschip SS Rotterdam open voor publiek

Machtig mooi en indrukwekkend, een cruiseschip van binnen bekijken. Nu het vroegere cruiseschip SS Rotterdam open is voor het publiek moet je zeker eens een kijkje gaan nemen. Het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn moet een belangrijke toeristische attractie worden. Op het schip kan worden gewinkeld, gedineerd en geslapen. Daarnaast is er een theater en kunnen er congressen worden gehouden. Het schip ligt afgemeerd in Katendrecht.

Deze week worden er proef-overnachtingen gehouden. Een aantal kamers is compleet vernieuwd, maar een aantal andere is in oude staat teruggebracht. Zoals de kamer waar koningin Beatrix in geslapen heeft.

De renovatie van het 200 meter lange stoomschip heeft ruim 240 miljoen euro gekost. Het was ooit begroot op enkele tientallen miljoenen.

De Rotterdam is met een lengte van 228 meter het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland is gebouwd. Het voer vanaf 1958 op de Holland-Amerika Lijn.

Lees ook:Zin in een reisje op het grootste cruiseschip ter wereld?
Lees ook:“De Koningin & Ik”… een nieuwe TV-serie
Lees ook:Máxima zet Schmidt Zeevis volle kracht vooruit
Lees ook:Vaste couturier Koningin Beatrix overleden
Lees ook:Koningsdag niet 27 maar 26 april 2014 gevierd

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Cruiseschip SS Rotterdam open voor publiek

  1. Jeanne Bras

    Hoef ik niet te bespreken,om het schip te bezichtigen?En kan dat elke dag?

      /   Reply  / 
    1. Michael

      U bent van harte welkom om het schip te komen bezichtigen, 7 dagen in de week.

      Hoop u binnenkort aan boord te mogen begroeten.

      Groeten Cruise Hotel, aan boord van de Rotterdam

        /   Reply  / 
  2. elisabeth

    tot wanneer kan ik het schip beziehtigen?

      /   Reply  / 
  3. lisa

    zijn er kosten aan verbonden om aan boord te gaan en de boot te bezichtigen? en wat zijn de openingstijden?

      /   Reply  / 
  4. Dré

    Een heel erg mooi schip. Ik heb er nu een nacht geslapen en de kamers zijn echt top! Mooi, nostalgisch en een hele leuke ervaring. Het schip is nog lang niet klaar; er moet nog erg veel gedaan worden. De organisatie komt erg rommelig over; hotelwezen, tour en diverse reserveringen zorgen voor een rommelige organisatie (diverse instanties beheren een deel van de activiteiten). Het eten is erg slecht georganiseerd; als hotelgast wijk je al snel uit naar een eetgelegenheid aan de wal! Het Lido is niet gezellig! Er is weinig gelegenheid om in de avonduren gezellig een glaasje te drinken. De bediening kan veel beter (professioneler). Het ontbijt was rommelig, maar kwalitatief wel prima in orde!
    Kortom: het kan beter, zal ook wel beter worden! Wel een prachtig erfgoed om zuinig op te zijn!

      /   Reply  / 
  5. Nico Ros

    Op 20 februari stapte ik na 45 jaar weer aan boord van het stoomschip voor een etentje in het Lido restaurant. Voordat we aan tafel gingen, was het wel zo prettig dat ik mijn familie door het gehele schip kon loodsen. De maaltijd was zondermeer voortreffelijk, het personeel nog onwennig maar wel zo vriendelijk.
    Afgelopen vrijdag terug voor een overnachting en een tour. Dit maal was er wel aan gedacht dat niet iedereen zomaar vrijblijvend door alle ruimtes kon flaneren. De audioguide met anekdotes was niet zozeer aan mij besteed maar voor een leek zeker aan te bevelen. Wat me minder beviel was dat de Ambassador’s lounge, Queen’s lounge, het theater, de Ritz Carlton, de Odysee, La Fontaine etc. niet voor publiek toegankelijk zijn. ‘s-Avonds heb ik via de nooduitgang beneden de keuken opgezocht, maar deze bleek geheel ontmanteld.
    Aan de voormalige passagiersaccomodatie was wel het nodige vertimmerd. Het bestaande meubilair was keurig opgeknapt, de badkamer geheel vernieuwd zonder budgettaire concessies. De koelkast was tot mijn verbijstering ingebouwd in een dichte kast waardoor de warmte bleef hangen. De lucht was voor ons te droog en te warm en de TV werkte niet naar behoren. Hopelijk zijn deze kinderziektes snel hersteld, maar ik vind het wel belangrijk dat bezoekers het recht hebben om alle publieke ruimten te kunnen bezichtigen voor dit 240 miljoen euro kostende project die zeker niet zullen worden opgehoest door de exclusieve gebruikers van die ruimten.

      /   Reply  / 
  6. Ron

    Enthousiast geworden door alles publiciteit, hebben wij voor de familie een diner geboek voor 18 juni. Top! Ma wordt 98, dus wat is er leuker dan een diner op de SS Rotterdam. Weet je wat, ook nog even een paar hotelkamers boeken…. maar helaas, dat kan die avond niet. het is namelijk het Tour de France weekend en het management van SS Rotterdam wil daar graag een slaatje uit slaan. Je kunt dat weekend dus alleen drie nachten boeken:-) Aardige eerste kennismaking met Rotterdam’s nieuwste trots. Hadden we onze ouders van 94 en 98 jaar zo graag die avond na het diner een mooie hotelkamer aangeboden. Maar er valt niet over te praten met het magagement.
    Nu maar hopen dat ze die vrijdag de meeste kamers leeg hebben staan, onder het motto; ‘boontje komt om zijn loontje.”
    We gaan wel eten, maar de lol is er bij voorbaat af!

      /   Reply  / 
  7. F.Pirson

    Wat zijn de kosten voor bezoek voor volwassenen en kinderen en zijn er ook bepaald3e tijden voor bezichteging.

      /   Reply  / 
  8. C.Broer

    Wat zijn de openingstijden van het terras van de SS Rotterdam?

      /   Reply  / 
  9. J.P.Kevenaar-Dubbelman

    Graag wil ik van U weten of wij Zondag 9 September tijdens de Havendagen met ca. 8 personen kunnenkomen lunchen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>