Nieuwe deeltijdopleiding sport- en bewegingsleider 50+

In de editie van 16 mei 2010 van De Weekkrant/De Nieuwsbode Zeist lazen wij een artikel over de toename van sportieve projecten voor 50-plussers in de provincie Utrecht. Met de toename van deze projecten stijgt ook de vraag naar deskundige docenten. Sportservice Midden Nederland is daarom vorig jaar al, samen met ROC Midden Nederland de nieuwe deeltijdopleiding Sport- en bewegingsleider 50+ (MBO-niveau-3) gestart. De eerste achttien cursisten zijn onlangs geslaagd. Ook dit jaar start weer een nieuwe opleiding. Op vrijdag 4 juni 2010 wordt hiervoor een informatiebijeenkomst gehouden bij ROC Midden Nederland in Amersfoort.Deelnemers die de opleiding hebben voltooid kunnen aan de slag als zelfstandig lesgever aan senioren bij verschillende organisaties voor sport en bewegen. De opleiding bestaat uit twintig bijeenkomsten in de periode van september 2010 tot en met april 2011. Om de opleiding te kunnen volgen moeten deelnemers één van de volgende opleidingen hebben afgerond: CIOS, ALO, Acitviteitenbegeleiders, Sociaal Cultureel Werkers of een (bonds-) erkend diploma voor sportleider en/of trainer binnen de georganiseerde sport op niveau 3. De kosten voor deelname bedragen 850 euro (exclusief boeken).

Veel 55-plussers zijn de afgelopen jaren gaan sporten en bewegen, maar nog zo’n 42 procent is sportief nog niet actief. Sportservice Midden Nederland wil in samenwerking met tal van organisaties deze groep inactieve 55-plussers in beweging krijgen én houden. De organisatie bouwt momenteel aan een netwerk, gericht op deze doelgroep en werkt aan de uitbreiding en vernieuwing van het programma-aanbod.

Sportservice Midden Nederland vervult als kenniscentrum een belangrijke makelaarsfunctie tussen vraag en aanbod. Verder ondersteunt zij gemeenten, welzijnsstichtingen en sportverenigingen bij het opzetten van een structurele aanpak voor het stimuleren van sport en bewegen bij ouderen. Op het gebied van Sport 50-plus heeft de organisatie veel producten en diensten in huis en voor (welzijns-)organisaties die zich inzetten voor 55-plussers zijn handige documenten beschikbaar.

Voor nadere informatie zie www.sportservicemiddennederland.nl

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:De website Beweegmaatje zoekt jouw sport- of beweegmaatje
Lees ook:Steeds meer gemeenten bieden beweegcoach Actief Plus aan
Lees ook:Oldstars: 60-Plussers kunnen meetrainen bij PSV, ADO Den Haag en RKC
Lees ook:Bewegen is de beste “anti-verouderingspil”
Lees ook:Piet Zoomers start unieke ondersteuning KiKa – Kinderen Kankervrij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>