Betere patiëntenvoorlichting met gratis zorgboeken voor miljoenen Nederlanders

Regelmatig blijkt uit onderzoeken dat patiënten onvoldoende geïnformeerd worden over hun ziekte. Het gevolg hiervan is onzekerheid en onduidelijkheid bij de patiënt en het niet kunnen maken van de juiste keuzes wat behandeling betreft. Stichting September werkt met vele partners al meer dan 15 jaar aan verbetering van de informatievoorziening naar patiënten. Door een unieke samenwerking met een grote zorgverzekeraar kunnen bijna drie miljoen Nederlanders nu profiteren van gratis zorgboeken over chronische ziekten.De zorgboeken worden samen met bijna 200 patiëntenverenigingen, artsenverenigingen, andere gezondheidszorgorganisaties en deskundigen geschreven waardoor de uitgaven zeer compleet en betrouwbaar zijn. Inmiddels zijn er 56 titels verschenen, elk over een chronische ziekte.

Na de diagnose heeft een patiënt veel vragen. Ook nadien blijven er veel vragen: gedurende de behandeling, de periode van herstel en de periode waarin men moet leren omgaan met beperkingen. Wat zijn de behandelmogelijkheden? Wat zijn de gevolgen voor relaties, het werk en het inkomen? De zorgboeken beschrijven deze situaties in heldere taal en bieden de patiënt antwoorden en steun.

Stichting September streeft ernaar om de beste patiënteninformatie zo voordelig mogelijk aan de patiënt aan te bieden. Om dit te realiseren wordt er samengewerkt met alle apotheken in Nederland, die de zorgboeken zonder winstmarge verkopen. Bovendien is Stichting September sinds kort een samenwerking aangegaan met een grote zorgverzekeraar. Deze zorgverzekeraar vindt goede patiënteninformatie dermate belangrijk dat zij tot en met april 2011 maar liefst 31 titels gratis aan haar verzekerden zal aanbieden, zonder verdere verplichtingen voor de verzekerden.

Juist nu de informatiebehoefte onder patiënten zo groot is en chronisch zieken het financieel niet breed hebben, hoopt Stichting September met dergelijke samenwerkingsverbanden meer patiënten te bereiken.

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van een gratis zorgboek op www.boekenoverziekten.nl.

Lees ook:BuikBuddy-app wijst snelste weg naar het toilet
Lees ook:Semi-alternatieve huisartsen werken goedkoper
Lees ook:Vrouwelijke artsen luisteren beter naar patiënten
Lees ook:Diabetes: meer risico op gebitsproblemen
Lees ook:Bierweekend in Brussel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>