Vrouwen koploper in het aanvaarden van ouderdom

Mogen wij vrouwenons druk maken over rimpels, poreuze botten en onze taille die langzaam aan het verdwijnen is, we accepteren het ouder worden beter dan  mannen volgens een Amerikaanse psychologe. Alhoewel…. als ik deze week in een artikel zag dat ze 50-plus vrouwen “ouwe bessen” noemen, dan moet ik toch wel even slikken hoor!Mannen mogen zich dan wel stoer opstellen, van binnen maken ze zich vaak veel zorgen. Niet alleen over hun dagdagelijkse leven, maar ook over hun leeftijd. “Het leven van vrouwen wordt beter naarmate ze ouder worden. Het aantal depressies daalt, angsten en zelfmoord komen minder voor. Bovendien worden ze gevoeliger, kunnen ze beter luisteren, worden ze geduldiger en lossen ze beter en sneller problemen op. Ze krijgen zelfs een nieuwe adem om andere dingen uit te proberen en te genieten van het leven”, aldus de psychologe.

“Doordat vrouwen sneller leren omgaan met hun nieuwe persoonlijkheidskenmerken zijn ze beter in staat om hun oude dag te vieren. Mannen tonen minder interesse om nieuwe dingen aan te leren, ze boren geen nieuwe creatieve en intellectuele bronnen aan en schuiven daardoor sneller weg in een depressie.”

Lees ook:Nederlanders worden ouder en ouder
Lees ook:Oudere vrouwen steeds eenzamer en depressiever
Lees ook:Waarom vrouwen ouder worden dan mannen
Lees ook:Dames: eet meer eieren wil je je spiermassa behouden
Lees ook:Vrouwen hebben het moeilijk met parkeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>