Angst voor burgerlijkheid? Echt niet…

Burgerlijkheid: altijd een soort beladen term geweest. Iets waar je absoluut voor moest uitkijken. Beter ongelukkig dan burgerlijk leek het altijd wel. Dat is veranderd. Ongeveer driekwart van de Nederlandse vrouwen is ieder geval niet bang om burgerlijk te worden of te zijn. Volgens de helft van de vrouwen betekent het woord dan ook niet meer saai, gewoon en doorsnee. Dat blijkt uit onderzoek door Viva onder ruim duizend Nederlandse vrouwen tussen de 20 en 50 jaar. “Burgerlijk zijn we allemaal, alleen vult iedereen dat op zijn eigen manier in”, zo zeggen zeven op de tien ondervraagden. 39 pocent geeft aan onderscheid te maken tussen ouderwetse en moderne burgerlijkheid. Moderne burgerlijkheid is volgens 28 procent de kinderen met de bakfiets van school halen, 23 procent noemt het dragen van Uggs en Björn Borg onderbroeken en 19 procent vindt Prosecco drinken met vriendinnen moderne burgerlijkheid. Driekwart van de respondenten is niet bang om burgerlijk te worden of te zijn. Toch geeft 14 procent aan niet als burgerlijk bestempeld te willen worden. Een derde van de ondervraagden noemt stellen die samenwonen, trouwen en kinderen krijgen ‘erg burgerlijk’.

Onder ouderwetse burgerlijkheid valt volgens 68 procent het dragen van dezelfde jas of trui als de partner, 48 procent noemt een Tupperware party en volgens 39 procent is met het hele gezin naar de meubelboulevard het toppunt van de burgerlijkheid van vroeger.

Lees ook:Rijkere Nederlander liegt eerder tijdens belastingaangifte
Lees ook:Brildragers zijn niet minder aantrekkelijk (…in tegendeel…)
Lees ook:20% vindt eigen voornaam ouderwets
Lees ook:Groot pensioenverschil tussen mannen en vrouwen
Lees ook:Seks voor Nederlandse vrouw vroeger belangrijker dan nu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>