Binnenkort de ruimte in? Pas op met je medicijnen!

Nu astronauten steeds langer in de ruimte verblijven, en ook nog eens het moment steeds dichterbij komt dat je als ‘gewoon mens’ de ruimte in kan, is het natuurlijk wel zaak dat er sommige dingen goed worden onderzocht. In dat kader is onlangs een opvallend feitje geconstateerd:  Medicijnen werken minder goed als ze een tijdje in de ruimte zijn bewaard. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat de effectiviteit van verschillende soorten medicijnen relatief snel afneemt naarmate de middelen langer aan boord van ruimteschepen worden opgeslagen. Waarschijnlijk heeft vooral straling een negatieve invloed op de werking. De middelen werden na uiteenlopende periodes (van 13 dagen tot 28 maanden) teruggehaald naar de aarde om de invloed van het verblijf in de ruimte op de medicinale werking te testen. Uit het onderzoek bleek dat de meeste medicijnen minder effectief waren na de ruimtereis.

Lees ook:Apothekers moeten duizenden klanten andere medicijnen geven
Lees ook:Chocola als medicijn…dit keer bij hoesten
Lees ook:TIP: ‘Sim only’ bellen wordt steeds goedkoper
Lees ook:Dure medicijnen tegen kanker niet voor ouderen weggelegd
Lees ook:Steeds minder vertouwen onder donateurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>