Steeds minder vertouwen onder donateurs

Geeft u nog aan iedere collecte? Heeft u nog goede doelen, waaraan u iedere maand een bepaald bedrag geeft? Waarschijnlijk wel, maar de kans is wel aanwezig dat het steeds minder wordt: Het vertrouwen onder Nederlandse donateurs is namelijk op een historisch dieptepunt belandt, en Nederlanders verwachten komend jaar nog minder geld aan goede doelen te geven. Dat blijkt uit het meest recente kwartaalonderzoek van het Nederlandse Donateurspanel dat gisteren is gepresenteerd. Het onderzoek onder ruim 3500 leden is uitgevoerd door Peil.nl. De bereidheid bij Nederlanders om iets te doen voor goede doelen, blijft groot, maar wel op alternatieve wijze:

Bijvoorbeeld middels het tekenen van een petitie, het doneren van een mobieltje of het kopen van een product voor een goed doel. Jongeren tussen 18 en 25 jaar zijn het meest positief over goede doelen. Naarmate de leeftijd stijgt, daalt gemiddeld het vertrouwen en ook de bereidheid om iets voor het goede doel te doen. Negatieve aandacht in de media, zoals rond Alpe d’Huzes, heeft het vertrouwen in goede doelen geen goed gedaan. Bij D66-stemmers is het vertrouwen in goede doelen het grootste, bij PVV-aanhangers het laagst.

Lees ook:Toenemend vertrouwen jongeren in goede doelen
Lees ook:50-plussers willen bewijs van ‘goed doen’ van goede doelen
Lees ook:Nederlanders hebben vertrouwen in de mens
Lees ook:Slecht nieuws voor goede doelen in ons land
Lees ook:Vaatwassers worden massaal gewantrouwd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>