Nederlanders hebben vertrouwen in de mens

Het is goed gesteld met het Nederlandse vertrouwen in de medemens! Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft vandaag gemeld dat  Nederlanders veel vertrouwen in ‘de medemens’ (*). Volgens het CBS is het zogenoemde sociaal vertrouwen in Europa alleen groter in de Scandinavische landen. Inwoners van Europese landen kregen de vraag voorgelegd of ze vinden dat in het algemeen de meeste mensen te vertrouwen zijn of dat ze vinden dat je niet voorzichtig genoeg kan zijn in het omgaan met anderen. Bijna 65 procent van de Nederlanders gaf aan in meer of mindere mate vertrouwen te hebben in de medemens. In Denemarken, dat de hoogste score heeft, is dat ongeveer 75 procent. Turkije heeft met zo’n 15 procent de laagste score.

(*) Ik weet niet of het dan over de Nederlandse medemens gaat, of over de medemens in het algemeen…

Lees ook:Nederlanders meeste vertrouwen in brandweerlieden, minste in politici
Lees ook:Nederlanders zijn spaarders …ook voor de vakantie!
Lees ook:Banken raken vertrouwen categorie 45 tot 70-jarigen kwijt
Lees ook:Steeds minder vertrouwen in pensioen
Lees ook:Eerder met pensioen voor beter seksleven?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>