Steeds minder vertrouwen in pensioen

Alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben er voor gezorgd dat steeds minder mensen die via hun baas pensioen opbouwen, vertrouwen hebben in hun oudedagvoorziening. Van alle werknemers heeft 46 procent weinig vertrouwen in hun pensioenfonds. Een op de tien werknemers heeft zelfs helemaal geen vertrouwen, blijkt uit een maandag bekendgemaakt onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Slechts 3 procent zegt heel veel vertrouwen te hebben in hun pensioenaanbieder. Ongeveer 8 procent zegt niet te weten hoe de ouwe dag gaat uitpakken.
Vooral laagopgeleide werknemers maken zich zorgen. Ook werknemers tussen de 35 en 45 jaar zeggen vaker weinig vertrouwen te hebben in hun pensioenaanbieder in vergelijking met werknemers in andere leeftijdsgroepen. Het vertrouwen in het eigen pensioenfonds staat in direct verband met zorgen over het inkomen op latere leeftijd.

Bijna een vijfde van de werknemers die geen vertrouwen hebben in hun pensioenfonds of -verzekeraar, vrezen dat hun inkomen straks niet genoeg zal zijn. Bij de werknemers die hun pensioenaanbieder wel vertrouwen, is dit 4 procent. Van hen maakt 30 procent zich helemaal geen zorgen over de ouwe dag, tegen 13 procent van de werknemers die hun pensioenaanbieder niet vertrouwt, aldus het CBS.

Branchevereniging Pensioenfederatie wil niet ingaan op de vraag of de angst onder werknemers terecht is. ”We vinden het vervelend, maar helaas ook begrijpelijk. Het is een signaal dat we zeer serieus nemen”, aldus een woordvoerder. Het is volgens de koepelorganisatie aan de sector zelf, de overheid en de sociale partners om het vertrouwen te herstellen.

Lees ook:Banken raken vertrouwen categorie 45 tot 70-jarigen kwijt
Lees ook:Eerder met pensioen voor beter seksleven?
Lees ook:Nederlanders hebben vertrouwen in de mens
Lees ook:Vertrouwen onder koppels groot op financieel vlak
Lees ook:Senioren voelen zich afgedankt op de arbeidsmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>