50-plussers willen bewijs van ‘goed doen’ van goede doelen

Traditioneel zijn 50-plussers gulle gevers aan allerlei goede doelen, waar de top 5 van wordt gevormd door het KWF, de Hartstichting, het Rode Kruis, de Nierstichting en het Astma Fonds. Het is alleen wel zaak dat de goede doelen zich blijven inzetten deze 50-plussers te behagen, want zij zullen niet vanzelfsprekend ook in de toekomst van die gulle gevers blijven, zo blijkt uit onderzoek dat Bureauvijftig, marketing en communicatie bureau gespecialiseerd in de 50+ doelgroep, heeft uitgevoerd. Toch is er hoop; met een beetje juiste inzet trekt de 50-plusser de portemonnee wel…Online werden 490 respondenten van Het Nationale 50+ Panel gevraagd naar hoe zij tegen goede doelen aankijken. Daar kwam een heel “gespleten” beeld uit. Enerzijds geven 50-plussers veel en makkelijk aan allerlei  goede doelen. Vooral de traditionele collectes aan de deur en op straat doen het nog steeds goed in deze doelgroep. Een vanzelfsprekendheid, die hoort bij deze generatie.
Maar anderzijds zijn er ook ergernissen te constateren bij 50-plussers, waar de goede doelen iets mee moeten willen ze deze doelgroep niet van zich vervreemden. 50-plussers vinden namelijk dat goede doelen beter moeten bewijzen dat er met “hun geld” goed wordt omgegaan en vinden dat ze te vaak en opdringerig benaderd worden. 50-plussers willen veel meer betrokken zijn bij die goede doelen waar men aan geeft. Men vindt dat steeds minder bij de grote, traditionele goede doelen en gaat daarom op zoek naar kleinschalige projecten. Steeds meer 50-plussers nemen het heft in handen en starten zelf projecten op.
Willen goede doelen ook in de toekomst kunnen vertrouwen op 50+ dan zullen ze vier zaken goed moeten regelen. Ze zullen meer verantwoording moeten afleggen, meer idealisme moeten tonen, minder kosten moeten maken en minder opdringerig zijn.

Lees ook:Toenemend vertrouwen jongeren in goede doelen
Lees ook:Steeds minder vertouwen onder donateurs
Lees ook:Slecht nieuws voor goede doelen in ons land
Lees ook:Goede voornemens zijn onrealistisch en ouderwets
Lees ook:50-plussers eten met regelmaat een dagje vegetarisch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>