Moeder: het zwaarste beroep ter wereld?

Moederdag is dan weliswaar pas geweest, het kan absoluut geen kwaad om eens wat vaker stil te staan bij de rol die moeders hebben in het gezien en in de maatschappij… Mannen die de deur achter zich dichttrekken, naar hun werk gaan en denken dat hun echtgenote het maar makkelijk heeft, hebben het mis: het huishouden, de zorg van de kinderen en echtgenoot en in sommige gevallen een baan, valt voor de meeste vrouwen heel erg zwaar, blijkt uit onderzoek uitgevoerd onder 1259 Amerikaanse moeders.

Maar liefst 92 procent van de werkende moeders en 89 procent van de thuismoeders voelen zich vaak overweldigd door werk, het huishouden en de verantwoordelijkheden als ouder.’Moeders hebben de neiging om alle touwtjes in handen te houden en ze hebben een verborgen verlangen om een soort supervrouw te willen zijn’, aldus Carley Roney, hoofdredacteur van TheBump.com, initiatiefnemer van het onderzoek.

Zo’n 47 procent van de moeder zegt nooit even tijd voor zichzelf te hebben, daarentegen zegt 93 procent dat hun partner dat wel heeft. Een op de drie moeders vindt dat hun partner wel wat meer mag bijspringen bij het opvoeden van hun kinderen. Dat de partner te weinig doet wordt bepaald niet in dank afgenomen. 70 procent van de werkende moeders en 68 procent van de thuismoeders neemt het hun partner kwalijk dat zij voor alles moet opdraaien.

Lees ook:De meeste ruzies gaan over het huishouden
Lees ook:Nederland heeft meeste parttimers van heel Europa
Lees ook:Opa en oma vervangen steeds vaker de opvang
Lees ook:Oppassen van grootouders steunt werkende moeders
Lees ook:Huishoudelijk geluk boven een carrièrevrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>