Tropische hite: gevolgd door onweer, wind en hagel!

Pffffff… Ik weet niet of u vandaag veel buiten geweest bent, maar toen ik tussen de middag even het kantoorpand waar ik werk, uitliep, viel er een warme klamme deken over me heen. Lekker als je vrij bent en de hele dag kan vegeteren aan het strand of op een terras, maar anders wel een tikje warm! Het wordt maar weer eens bewezen: het is in Nederland hollen of stilstaan met het weer. Want de tropische hitte kent morgen alweer een einde, dat gepaard zal gaan met stevige onweersbuien.
Het KMI verwacht morgen nog steeds temperaturen die tot 33 graden kunnen oplopen. Vanuit het westen wordt het dan geleidelijk onweerachtig. Dat onweer kan gepaard gaan met veel neerslag en zware windstoten. In de nacht van dinsdag op woensdag koelt het flink af. Later in de week moeten we opnieuw tevreden zijn met temperaturen rond 20 graden.

We mogen ons opmaken voor onweer, zware windstoten en enorme hagelstenen in België, Nederland en het noorden van Frankrijk. Er worden hagelstenen verwacht met mogelijk een diameter van meer dan vijf centimeter. Op de website van Estofex, gespecialiseerd in stormweer, krijgt ons deel van Europa morgen waarschuwing 2 van de drie categorieën.

Lees ook:Daar gaan de barbecueplannen: zware onweersbuien op komst!
Lees ook:Weersverwachting: storm en zware windstoten op komst
Lees ook:Fietsen zonder fiets, met kans op onweer, buien en hagel…
Lees ook:Let op: westerstorm op komst!
Lees ook:Weersverwachting: zon en temperaturen tot 29 graden!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tropische hite: gevolgd door onweer, wind en hagel!

  1. Corset-lover

    Tis inderdaad klam drukkend weer, zal morgen nog ‘n graadje erger zijn.
    Is het eens tropisch warm is altijd de kans op onweer/regen, je weet nooit van te voren wanneer het weer omslaat.
    Met deze hitte gaan velen in luchtige kleding zonder regenkleding van huis….. nou ja, tis warm water wat er dan valt. Meestal is het maar een korte hooibui.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>