Rutte legt krans bij Indisch monument

Voor het overgrote deel van de Nederlandse bevolking is 5 mei het einde van de Tweede Wereldoorlog. Toch was er ook vandaag weer veel belangstelling voor een andere herdenking: Premier Mark Rutte (VVD) heeft maandagmiddag een krans gelegd bij het Indisch Monument in Den Haag. Dat gebeurde tijdens de landelijke Indië-herdenking.

Rutte deed dat samen met staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Marlies Veldhuijzen van Zanten (CDA). De herdenking markeert de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945 en daarmee het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië. Alle slachtoffers van de Japanse bezetting in Azië – mannen, vrouwen, kinderen en militairen – worden herdacht bij het monument in de Scheveningse Bosjes.

Hartverwarmend, zo betitelde premier Mark Rutte de grote animo onder jongeren om de capitulatie van Japan te herdenken. ”Je moet blijven herdenken en blijven realiseren”, zei de minister-president, die er in een NOS-uitzending voor pleitte dat ook deze herdenking wordt ‘doorgegeven’ aan een volgende generatie.

Lees ook:Wat gebeurt er op 4 mei met dodenherdenking?
Lees ook:Nieuwe campagne Nationale Herdenking
Lees ook:Herdenking Alphen rechtstreeks op tv
Lees ook:Omstreden oorlogsmonument Geffen aangepast
Lees ook:Nederland 4 en 5 mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>