Mannen haten roze in huis!

Uit onderzoek onder 522 mannen en vrouwen van 18 tot 65 jaar in opdracht van Ariadne at Home, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het woonblad is gebleken dat mannen rommel en roze zien als de grootste dooddoeners voor een gezellige sfeer in huis. Nou moet ik m’n muren ook niet roze gaan sauzen…… hij vindt veel goed, maar dat gaat net iets te ver!Zijn mannen dan niet de grootste “rommelmakers” in huis? Nee! Want gebleken is dat 35 procent vindt dat rommel de gezelligheid in huis wegneemt, in vergelijking tot 24 procent van de vrouwen. Een kwart van de vrouwen vindt een persoonlijk huis veel belangrijker dan een opgeruimd huis, 14 procent van de mannen deelt diezelfde mening. Wat door zowel vrouwen als mannen wel wordt gewaardeerd zijn kaarsen en waxinelichtjes. Deze staan op een eerste plaats in de top-10 van sfeermakers. Een lijst die onder andere wordt aangevuld door warm kleurgebruik (42 procent) en bloemen (34 procent).

Toch wordt de sfeer in huis voornamelijk door de vrouw gecreëerd, 86 procent van de vrouwen is er bewust mee bezig. Eenderde van de Nederlanders roept dan ook dat het huis er héél anders uit zou zien als ze niet samen zouden wonen. Iets wat volgens de mannen voornamelijk komt door de wensen van hun partner.

Maar liefst 41 procent heeft dan ook wel eens ruzie over het interieur, hoewel 55 procent van de vrouwen én de mannen aangeeft beslissingen over het interieur samen te nemen.

 

Bron: NU.nl

 

Bron

Lees ook:Onderzoek bevestigt traditionele rollenpatronen onder samenlevende stellen
Lees ook:Trouwen? Op de knieën! (en dan …Facebook!)
Lees ook:65-plusmannen laten massaal hun vrouwen de koffer inpakken
Lees ook:Vrouwen blijken mannen toch niet zo goed te kennen
Lees ook:Voor 50-plus vrouwen is plastische chirurgie niet zo’n issue

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>