Alcoholslot in gebruik!

De alcoholproblematiek onder senioren neemt een steeds alarmerender omvang aan. 75% van de oudere mannen boven 55 jaar en 69% van de oudere vrouwen drinkt dagelijks. Bij de vrouwen wordt het meest gedronken tussen de 55 en 64 jaar.

 

Dat ouderen minder goed tegen alcohol kunnen, komt doordat ze minder lichaamsvocht hebben. De alcohol wordt dus over minder vocht verdeeld en is daardoor geconcentreerder in het lichaam. Daarnaast werken de lever en de nieren van ouderen vaak minder goed. Hoewel de meeste mensen die boven de zestig jaar zijn zich nog niet oud voelen, behoren zij voor wat betreft de schadelijke effecten van alcohol tot de groep ‘ouderen’.

En ga dan zeker niet de weg op! Gelukkig  is het vanaf 1 december mogelijk automobilisten met een promillage van 1,3 of hoger een alcoholslot op te leggen. Het slot is een blaasapparaat dat ervoor zorgt  dat de auto alleen start bij een promillage van 0,2 of minder. Lees nog maar eens goed door!!

Lees ook:Forse alcoholproblematiek senioren
Lees ook:Ouderen krijgen te weinig vocht binnen met dit warme weer!
Lees ook:Ouderen krijgen te weinig vocht binnen met warm weer!
Lees ook:Conditie van ouderen verbetert dankzij alcohol
Lees ook:Aan de pil? Pas dan op in verkeer!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>