Massamedia en gezondheid gaan samen

Lees je dagelijks de krant, volg je nieuwswebsites en kijk je Tv-journaals dan leef je langer! Volgens wetenschappers met je dan meer met je gezondheid bezig. Uit onderzoek bij meer dan 1.000 volwassenen naar het verband tussen informatie en eetgewoonten blijkt namelijk dat als je vaker blootgesteld wordt aan massamedia je meer fruit en verse vis eet, wat het risico op obesitas, hartziekten en kanker beperkt.

 

 

Onderzoeker Americo Bonanni: “We concentreerden ons voornamelijk op eetgewoonten, vooral op het mediterraan dieet.  Dit wordt beschouwd als het meest efficiënte eetpatroon om het risico op chronische ziekten te beperken.” Voorgaand onderzoek suggereerde echter dat massamedia een negatieve impact op de gezondheid zouden hebben. Te veel televisiekijken werd in verband gebracht met lichamelijke inactiviteit en meer snoepen, wat grote risicofactoren zijn voor obesitas en hartziekten. Maar de laatste resultaten tonen aan dat programma’s die gaan over gezondheidskwesties mensen meer aandacht aan hun gezondheid doet besteden.

 

Bron: HLN

Lees ook:Leef langer, drink de helft aan bier
Lees ook:Pensioen is slecht voor gezondheid
Lees ook:Kijk je veel televisie? Dan ga je eerder dood…
Lees ook:Waarom je maar beter niet kaal kunt worden…
Lees ook:20% Nederlanders krijgt te weinig magnesium binnen…en jij?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>