Blue Monday…… we zijn nog depressiever dan vorig jaar

Hoe voel jij je vandaag, Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar? Ik heb er weinig last van eigenlijk! Als ik naar buiten kijk en de zon zie schijnen word ik alleen maar blij.

Toch krijgen heel wat mensen rond deze tijd van het jaar te maken met een winterdip. Meer nog dan stemmingsproblemen hebben we last van aanhoudende vermoeidheid, verminderde energie en een grote behoefte aan slaap.

Vandaag stellen we vast dat onze goede voornemens mislukt zijn. Door de financiële moeilijkheden voelen we ons meer dan gemiddeld somber en eenzaam. In de Telegraaf las ik dat volgens Buch & Partners Communicatieadviseurs we dit jaar nog depressiever zijn dan anders door alle negatieve economische berichten.

De zogenaamde blauwe maandag werd zeven jaar geleden door de Britse psycholoog Cliff Arnall in het leven geroepen. Hij bedacht een naar eigen zeggen wetenschappelijke formule die berekent dat mensen zich vooral op de derde maandag van januari heel triestig voelen. Gelukkig heeft Arnall ook de vrolijkste dag van het jaar berekend, dit is volgens zijn formule de vrijdag in juni die het dichtst bij de dag ligt waarop de zomer officieel begint.

Daar kijken we dan maar naar uit!

Lees ook:Meest deprimerende dag van het jaar is 17 januari
Lees ook:Vandaag zijn we massaal treurig, neerslachtig en weemoedig
Lees ook:Pas op: Blue Monday staat voor de deur!
Lees ook:Willeke Alberti verdrijft Blue Monday
Lees ook:Maandag 18 januari is het de meest deprimerende dag van het jaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Blue Monday…… we zijn nog depressiever dan vorig jaar

  1. Kinderpsycholoog Jan Schrans

    Ja inderdaad, soms zou een mens wel eens bij een [url=http://www.psycholoog-jovo.be/psycholoog.html]psycholoog[/url] te rade kunnen gaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>