Britse ‘Elvis-rover’ -alweer- levenslang de bak in

Een Engelse overvaller, die zich graag vermomd, is maandag tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De 53-jarige Martin Reilly pleegde vorig jaar in vier maanden tijd ten minste zeven gewapende overvallen op wedkantoren. Daarbij hulde hij zich in de meest exotische vermommingen. Zo doste hij zich onder meer uit als Elvis Presley, ‘the Criminal King’ dus eigenlijk…Na zijn arrestatie in oktober vond de politie bij Reilly thuis een grote verzameling maskers, pruiken, brillen en schmink. Hij gebruikte de vermommingen om een aantal karakteristieke littekens in zijn gezicht te verbergen. Reilly heeft schuld bekend, maar voerde ter verdediging aan dat bij de overvallen niemand gewond is geraakt. Justitie betoogde echter dat veel van zijn slachtoffers getraumatiseerd zijn en kapmen met geestelijke en fysieke klachten. Bovendien was hij al eerder tot levenslang veroordeeld voor een serie soortgelijke overvallen, eveneens op wedkantoren. In 2005 was hij vervroegd vrijgekomen.

Blijft toch ook raar om te lezen dat iemand die was veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, al jaren op vrije voeten was.

Lees ook:Ouderen hulpeloos bij een overval? Mooi niet!
Lees ook:Ikea roept koffiemaker terug
Lees ook:Zieke trend: ouderen in woning overvallen…
Lees ook:Twee bouwvakkers gewond door vuurwapen
Lees ook:Waar een dode parkiet niet allemaal toe kan leiden…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>