‘Kom de deur uit’ thema van Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wordt iedereen in Nederland opgeroepen om ‘de deur uit te gaan’. Door iets te ondernemen buitenshuis kunnen eenzame mensen het gevoel van eenzaamheid zelf doorbreken. Of, wanneer je iemand kent die mogelijk eenzaam is, nodig die persoon uit om gezamenlijk iets te ondernemen. Help de ander de drempel over te stappen.

Met het thema ‘Kom de deur uit’, organiseert Coalitie Erbij voor het derde achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid, van 26 september t/m 5 oktober 2012. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst één op de drie Nederlanders zich regelmatig eenzaam tot zeer eenzaam voelt. Eenzaamheid is niet alleen een probleem voor het individu zelf maar ook voor de samenleving: mensen die zich eenzaam voelen lopen een verhoogd risico op gezondheidsproblemen.

 

RKK Kruispunt TV start de Week tegen Eenzaamheid 2012 vanuit De Koperhorst, een verzorgingshuis in Amersfoort. Vanaf deze bijzondere locatie komen twee uitzendingen, op zondag 23 september om 23.00 uur, Nederland 2 en op woensdag 26 september om 17.05 uur op Nederland 2.

In De Koperhorst is de korte speelfilm Thuiskomen opgenomen. De film vertelt het verhaal van de Tom Hertog (85). Mijnheer Hertog verhuist noodgedwongen naar een verzorgingshuis. Hij bekijkt zijn nieuwe wereld van bingo, bloemschikken en gezamenlijke maaltijden met grote argwaan. Het liefst blijft hij op zijn kamer met zijn eigen muziek, boeken en computer. Elke toenadering van anderen in het huis wijst hij af. Hij leeft voor de bezoekjes van zijn kleinzoon en vraagt zich af wanneer hij weer naar ‘huis’ mag. Maar dan komt er een moment dat hij niet anders kan dan die anderen in zijn kamer en zijn leven toe te laten.
Thuiskomen verbeeldt een problematiek die iedereen herkent.

Lees ook:Week tegen Eenzaamheid
Lees ook:Week tegen Eenzaamheid is begonnen
Lees ook:Hartaandoeningen en alzheimer door eenzaamheid
Lees ook:Omroep MAX brengt nieuwe serie over eenzaamheid
Lees ook:Ruim 1,3 miljoen mensen extreem eenzaam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>