Week tegen Eenzaamheid is begonnen

Gisteren is de vijfde landelijke Week tegen Eenzaamheid begonnen. Dit jaar staat de week in het teken van het signaleren van eenzaamheid. Want hoe eerder eenzaamheid wordt gesignaleerd en bespreekbaar wordt, hoe meer je kunt doen voor jezelf of een ander.

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de een meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan ermee geconfronteerd worden.

 

De Unie KBO -partner van Coalitie Erbij- organiseert deze actieweek ieder jaar met honderden mensen en organisaties in heel Nederland. De Week tegen Eenzaamheid is onderdeel van de bewustwordingscampagne om kennis en kunde rond eenzaamheid te verbreden en te delen. In het hele land worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd waar ontmoeting centraal staat, zoals De Langste Eettafel van Nederland. Met extra aandacht voor mensen die in een sociaal isolement verkeren.

Vanuit Coalitie Erbij worden conferenties aangeboden waarbij wordt besproken hoe eenzaamheid kan worden aangepakt en workshops die gericht zijn op jongeren. Nieuw dit jaar zijn de ‘Kom erbij Festivals’, waar men samen kan komen, contact kan maken, aandacht mag ontvangen en plezier gaat beleven tijdens het doen van activiteiten als dansen, wandelen en schrijven.

Bekijk het overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden in de Week tegen Eenzaamheid op de website www.samentegeneenzaamheid.nl.

Lees ook:Week tegen Eenzaamheid
Lees ook:Landelijke prijsvraag tegen eenzaamheid: je hebt nog 10 dagen
Lees ook:Campagne vraagt aandacht voor zomereenzaamheid
Lees ook:Hartaandoeningen en alzheimer door eenzaamheid
Lees ook:‘Kom de deur uit’ thema van Week tegen Eenzaamheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>