Campagne vraagt aandacht voor zomereenzaamheid

Voor oudere mensen worden de komende maanden weer eenzame maanden. We gaan allemaal lekker genieten van onze welverdiende rust en de “oudjes” laten we een paar weken eenzaam achter. De gebruikelijke sociale contacten lijden onder de vakanties en de wekelijkse activiteiten staan in de zomerperiode op een zeer laag pitje. Gelukkig wordt er de laatste jaren veel aandacht besteed aan dit probleem.

In Rotterdam begint zaterdag een campagne tegen deze zomereenzaamheid staat op NU.nl.…..
Rond 11.00 uur wordt bij de Markthal in de Maasstad de landelijke actie ‘Wie nodig jij uit deze zomer?’ in gang gezet. Op een grote ansichtkaart kunnen voorbijgangers hun handtekening zetten. Ook actrice Babette van Veen, ambassadeur van de campagne, en wethouder Hugo de Jonge (onderwijs, jeugd en zorg) van Rotterdam ondertekenen de kaart.
De landelijke campagne is een initiatief van organisaties in de zorg- en welzijnssector die samenwerken in de koepelorganisatie Coalitie Erbij. Humanitas en het Nationaal Ouderenfonds behoren tot de partners.
Volgens directeur Arie Ouwerkerk van Coalitie Erbij staat de zomer model voor leuke dingen doen en vakantie vieren, maar niet iedereen kan daar volgens hem aan meedoen. Ouwerkerk: ”Familie en vrienden gaan met vakantie en reguliere activiteiten stoppen.” Rotterdam is volgens Ouwerkerk gekozen als startplaats van de campagne omdat de stad een van de koplopers is in de aanpak van eenzaamheid.

Uit onderzoek van de GGD bleek vorig jaar dat bijna de helft van de Rotterdammers zich wel eens eenzaam voelt. Nergens anders in Nederland was die score zo hoog. Ouwerkerk vindt eenzaamheid een onderschat probleem.

 

Lees ook:Week tegen Eenzaamheid is begonnen
Lees ook:Week tegen Eenzaamheid
Lees ook:Zachte zomer zonder eenzaamheid
Lees ook:Landelijke prijsvraag tegen eenzaamheid: je hebt nog 10 dagen
Lees ook:Hartaandoeningen en alzheimer door eenzaamheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>