Boek: ‘Tanja – Het nijlpaard van Artis’

Ik kan me best voorstellen zijn die bij het horen van de naam Tanja niet meteen denken aan een nijlpaard. Toch weet ik zeker dat er ook hele volksstammen zijn die dat wel doen… Tanja was namelijk één van de populairste dierentuin-dieren die ons land ooit heeft gekend. Toen Tanja in 2009 stierf was ze 49 jaar en was ze het oudste nijlpaard in Nederland. Tanja woonde haar hele leven in Artis en ze zag dus generaties kinderen opgroeien, die na een tijdje met hun eigen kinderen op bezoek kwamen. En al kun je (volgens mij, maar dat is persoonlijk) nou niet echt zeggen dat Tanja een heel swingend en hip dier was, ook mijn kinderen waren gek op deze lobbes. En dus was ik meteen geïnteresseerd toen ik las over het boek ‘Tanja – Het nijlpaard van Artis’.

En zeker niet onterecht: het is een grappig en interessant boek geworden, compleet met foto’s, feitjes, anekdotes en soms meeslepende reacties van kinderen (en volwassenen) op de dood van Tanja. Voor `Tanja, het nijlpaard van Artis’ heeft  schrijfster Nienke Denekamp tientallen interviews afgenomen met verzorgers van Tanja, de dierenarts van Artis en de fans van Tanja. Al deze verhalen leveren een kleurrijk beeld van Artis, nijlpaarden in het algemeen en de opmerkelijke Tanja in het bijzonder. Een aanrader!

Hier kunt u meer informatie vinden en het boek bestellen

Lees ook:Jubileumboek Ik hou van Artis
Lees ook:Artis gaat op zoek naar het verleden
Lees ook:Verzetsgedichten gevonden in Artis
Lees ook:Lekker kleertjes breien voor de banken en standbeelden in Artis (?)
Lees ook:Op kraambezoek in het olifantenverblijf van Artis?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>