Jubileumboek Ik hou van Artis

Artis bestaat dit jaar 175 jaar. Speciaal hiervoor heeft Artis in samenwerking met Uitgeverij Rubinstein het jubileumboek Ik hou van Artis gemaakt.

Dit boek is geschreven door Nienke Denekamp en gouden griffel-winnaar Jan Paul Schutten. Het boek geeft je een kijkje achter de schermen van Artis. Met persoonlijke verhalen van dierverzorgers, dierenartsen en vrijwilligers. Maar ook persoonlijke herinneringen van vele Artis-bezoekers, waaronder Monique van de Ven, Aart Staartjes en André Kuipers komen voorbij.

Artis is niet alleen Nederlands oudste dierentuin, het is vooral ook een mensentuin. Medewerkers en bezoekers, jong en oud, bekend en onbekend: Artis zit in het hart van vele Nederlanders. Onder het motto Natura Artis Magistra is in Artis de natuur al 175 jaar de leermeesteres van de wetenschap en de kunst. Ik hou van Artis is als een wandeling door het park. Iedere lezer kiest zijn eigen route en volgorde. Maar op welk hoofdstuk de keuze ook valt: het zal gaan over mensen. Over de verzorgers, bezoekers, artsen, kunstenaars, wetenschappers en al die andere mensen die zich met hart en ziel verbonden hebben aan het park, vroeger en nu.

Op artis.nl/mensentuin zijn vele herinneringen van mensen aan Artis verzameld. De leukste, bijzonderste en ontroerendste verhalen komen terug in het boek.

Lees ook:Artis gaat op zoek naar het verleden
Lees ook:De smaak van vroeger in recepten en herinneringen
Lees ook:Boek: ‘Tanja – Het nijlpaard van Artis’
Lees ook:Gratis naar het Dolfinarium voor alle opa’s en oma’s
Lees ook:Op kraambezoek in het olifantenverblijf van Artis?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>