Nationale Bloembollenmarkt in de Keukenhof

Het is weer bloembollen tijd, ik had het al vermeld deze week. Misschien leuk om te bezoeken is de Nationale Bloembollenmarkt in het Oranje Nassau Paviljoen op Keukenhof. In het weekend van 19 t/m 21 oktober vindt dit plaats. Tientallen kwekers die zich hebben toegelegd op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen, bieden hun producten aan.

 

 


De bloembollenmarkt is niet alleen dé markt voor de liefhebber van de bijzondere bolbloemen, ook wordt grote aandacht besteed aan het educatieve aspect. Specialisten vertellen hoe je thuis het meest succesvol met bollen kunt zijn. Er worden plantdemonstraties gegeven met nuttige tips en adviezen. Tevens worden er rondleidingen verzorgd, alle dagen om 11.00 en om 14.00 uur.
Tijdens de bloembollenmarkt wordt het mozaïek in bollen gepresenteerd. In het kader van het thema voor Keukenhof 2013 “Verenigd Koninkrijk: Land of Great Gardens” zal een impressie van de Elizabeth Tower (Big Ben) en de Tower Bridge te zien zijn. De toegang tot Keukenhof en parkeren is tijdens de Bloembollenmarkt gratis.

Tevens wordt gelijktijdig het 49ste Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs en studententeams gehouden in het Willem-Alexander Paviljoen.

Lees ook:Bloembollenmarkt op Keukenhof 2011
Lees ook:Koninklijk Bloemenmozaïek
Lees ook:Themaland Keukenhof 2013 – Verenigd Koninkrijk
Lees ook:Keukenhof, de bloemententoonstelling met name voor kinderen
Lees ook:De Keukenhof profiteert van mooi weer

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nationale Bloembollenmarkt in de Keukenhof

  1. Parkeersystemen

    het was weer een bijzonder leuke markt

      /   Reply  / 
  2. riny van `t veer

    Ik zie graag door heel Nederland zeker voor Invalide pakeerkaarten
    een en het zelfde systeem.Dit heeft mij een bekeuring op gelopen in Hardenberg.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>