Gratis kerstbomen op de Veluwe

Help de natuur een handje en zaag je eigen kerstboom. Op de zaterdagen in december 2012 kan iedereen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe van 10.00 tot 15.00 uur een gratis kerstboom komen halen. Je zoekt een mooi exemplaar uit, zaagt de boom om en vervolgens gooi je hem op je achterbank en rijdt ermee naar huis…… helemaal voor niets! Waarom?

 

 

 

De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden in dit nationaal park. Hierdoor vormen ze een bedreiging voor o.a. zeldzame korstmossen en diersoorten zoals de blauwvleugelsprinkhaan, tapuit en zandhagedis. Vandaar dat er nu op een paar plekken dennenbomen mogen worden gekapt.

Dennenbomen hebben volgens De Hoge Veluwe ook een groot voordeel boven de sparren die meestal als kerstboom worden verkocht: ze verliezen geen naalden na het afzagen.

Vrijwilligers zijn aanwezig om je te helpen bij omzagen van de kerstboom.

Lees ook:Wandelend het oude jaar uit
Lees ook:Hoe heter, hoe beter
Lees ook:Zeldzame (zwangere!) bosvleermuis op de Veluwe
Lees ook:Een echte “Hoge Veluwe” Picknickbank
Lees ook:Oudejaarswandeling in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>