BOB…. ook bij familie- of vriendenbezoek

Vandaag, 17 december 2012 start de nieuwe Bob-campagne van het ministerie van Infrastructuur en milieu. Uit onderzoek blijkt dat in het weekend het aandeel alcoholovertredingen na familie- of vriendenbezoek de laatste jaren toeneemt, terwijl het aandeel overtreders na een bezoek aan een horecagelegenheid daalt.

 

 

Tja, en dan de gezellige wintermaand december…. we willen wel eens een glaasje teveel nemen bij een bezoek aan familie en vrienden.  Spreek duidelijk van tevoren af wie de Bob is…. en realiseer je: een Bob drinkt dus helemaal niets! Want als je eenmaal begint, wordt het steeds lastiger om ‘nee’ te zeggen. Dat komt niet alleen door de gezellige sfeer op dat moment, maar ook door het ontremmende effect dat alcohol heeft. Elk glas alcohol geeft je zin in nóg meer alcohol.

Een drankje is al genoeg om je trek te geven in het volgende. En dat gebeurt razendsnel, omdat alcohol al in ongeveer 10 minuten je hersenen bereikt.

Laat je vrienden en familie veilig thuiskomen!

 

De Bob blijft nuchter en brengt de rest veilig naar huis.

Lees ook:Darmen kunnen al van de leg zijn na één wijntje…
Lees ook:Een glas bier of wijn maakt wel degelijk gezond
Lees ook:Doe aan social dining: ga tafelwokken!
Lees ook:Conditie van ouderen verbetert dankzij alcohol
Lees ook:Coebergh heeft nu ook zomerse bubbels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>