Tassenmuseum Hendrikje had een goed jaar!

Ben jij wel eens in het Tassenmuseum Hendrikje geweest? Schijnt enorm leuk te zijn. Het museum heeft dit jaar een record aan bezoekers (82.760) getrokken. Tassenmuseum Hendrikje is gevestigd in een schitterend historisch pand uit 1664 aan de Herengracht. Er is een museumcafé met uitzicht op de historische tuin van het museum. Te kunt er ook genieten van een high tea, lunch, workshop, rondleiding of lezing.

 

 

Maak een reis door de tijd en volg de geschiedenis en mode aan de hand van de indrukwekkende tassencollectie van Tassenmuseum Hendrikje. Er zijn tassen te zien uit de 16de-eeuw; maar ook 17de eeuwse buideltjes en aalmoezentassen; 18de-eeuwse dijzakken, portefeuilles en beugeltassen; 19de-eeuwse reticules en kousenbeurzen, tassen van ontwerpers, avondtassen, bijzondere modellen en hedendaagse tassen. Het is het enige museum in de wereld met zo’n uitgebreide en gespecialiseerde collectie tassen. Het museum heeft meer dan 4000 tassen, buidels, koffers, beurzen en accessoires en laat zien dat de tas een grote verscheidenheid kent in vorm, functie, materiaal en decoratie.

Komend jaar staat, zoals overal in de hoofdstad, de viering centraal van het 400-jarig bestaan van de grachten. Tot de collectie van het museum behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes maar ook designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès.

Lees ook:Tassenmuseum Hendrikje…. ontdek het verhaal van de tas vanaf de Middeleeuwen
Lees ook:Expositie over reiskoffers in Tassenmuseum Hendrikje
Lees ook:Online veiling met zeldzame Beatles-platenspeler
Lees ook:Gerrit Dou – The Leiden Collection from New York
Lees ook:Grats naar het Nederlands Leder en Schoenenmuseum in Waalwijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>