Tassenmuseum Hendrikje…. ontdek het verhaal van de tas vanaf de Middeleeuwen

Tassenmuseum Hendrikje, gesitueerd aan de Herengracht in het centrum van Amsterdam, is een museum dat gespecialiseerd is in handtassen, buidels en koffers. De collectie van het Tassenmuseum bevat zo’n 4.500 stukken, van 1500 tot heden.Het is het enige museum in de wereld dat zo’n uitgebreide en gespecialiseerde collectie heeft op dit gebied en vernoemd naar de oprichtster: mevrouw Hendrikje Ivo.

 

Plan voor het nieuwe jaar eens een bezoekje aan dit museum. Het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam heeft in 2014 met 85.000 bezoekers een recordjaar gehad.

Naast prachtige tassen bewonderen zijn er in Tassenmuseum Hendrikje ook twee prachtige stijlkamers uit de zeventiende en achttiende eeuw te zien, en een bijzondere historische tuin om heerlijk in rond te dwalen. Ontdek eerst de collectie en geniet daarna van een luxe high tea, lunch of een koffiearrangement. Leuk voor een vriendinnendag!

De collectie tassen in het museum vertelt een verhaal over veranderingen in de geschiedenis vanaf de Middeleeuwen in een 17de-eeuw grachtenpand. Het museum is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur.  Er zijn rondleidingen en workshops, alsmede speciale groepsactiviteiten.

Lees ook:Tassenmuseum Hendrikje had een goed jaar!
Lees ook:Expositie over reiskoffers in Tassenmuseum Hendrikje
Lees ook:Van Gogh Museum verhuist topstukken naar Hermitage
Lees ook:MuseumMaandag….voor ieder wat wils
Lees ook:High Tea met Rondvaart in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>