Samen een uur het licht uit voor de aarde

Donker in Nederland morgenavond? Klopt! En je kunt meedoen ook aan de door het Wereld Natuur Fonds geïnitieerde actie om iedereen bewust te maken van energieverspilling.  In heel Nederland doven zaterdagavond 23 maart 2013 om 20.30 uur een uur de lichten voor Earth Hour, ‘s werelds grootste en snelst groeiende beweging voor de aarde. Bekende bouwwerken en duizenden huizen, gemeenten en bedrijven worden in duisternis gedompeld. Wereldwijd doen jaarlijks vele miljoenen mensen mee aan Earth Hour. Door een uur het licht te doven geven zij met een eenvoudig gebaar een krachtig signaal af dat we zuiniger moeten zijn op de aarde en onze natuurlijke rijkdommen. De beelden van beroemde bouwwerken waarvan de lichten uitgaan zijn het bekendst.

 

 

In Nederland worden dit jaar meer beroemde bouwwerken dan ooit in het donker gezet. Bijzonder is dat het Koninklijk Huis Earth Hour steunt door het licht van het Paleis op de Dam in Amsterdam te doven. Ook doen in Amsterdam onder meer  de Magere Brug, het Concertgebouw, de Stopera (het Muziektheater en het Stadhuis), de Amsterdam ArenA en een groot deel van de Zuidas een uur de lichten uit. In Den Haag dooft het licht van het Vredespaleis, het Omniversum en de Haagse Poort. Verder doen in Utrecht de Domtoren en in Den Bosch de Sint-Janskathedraal mee aan Earth Hour. In Tilburg gaat de binnenstad deels ‘op zwart’. Ook de Efteling doet mee door het beeldbepalende hotel in duisternis te dompelen. Rotterdam neemt dit jaar een bijzondere plek in. Dé blikvangers van de skyline gaan ‘op zwart’, waaronder de Erasmusbrug, de Euromast, de Montevideo, het Nieuwe Luxor Theater en de Maastoren, het hoogste gebouw in de Benelux.

In het hele land zijn activiteiten, van boswandelingen in het donker tot lampionnenoptochten.

Lees ook:Earth Hour verbindt miljoenen mensen, geef de aarde door
Lees ook:Uit eten voor de helft van de prijs
Lees ook:Nederlandstalige programma’s op RTL krijgen dit jaar veel vaker ondertiteling voor doven en slechthorenden
Lees ook:Fout in Reve-gedicht op muur wordt verbeterd…
Lees ook:Het einde van de zomertijd is nabij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>