Nederlandstalige programma’s op RTL krijgen dit jaar veel vaker ondertiteling voor doven en slechthorenden

Er zijn in Nederland ruim anderhalf miljoen mensen die niet goed kunnen horen! Jong of oud, maakt niet oud. En wie doof of slechthorend is, kan Nederlandstalige tv-programma’s alleen goed volgen als ze ondertiteld zijn. RTL komt met goed nieuws:

 

 

Vandaag werd bekend gemaakt in een bericht op de website dat de zender ondertiteling mogelijk maakt bij RTL Nieuws en een selectie van Nederlandse comedy- en dramaseries. Uiteindelijk moet de helft van alle Nederlandse programma’s in 2014 te volgen zijn voor doven en slechthorenden, zo luidt het streven.

De belofte van de zender valt in goede aarde. ”Gelukkig wordt nu wel aan het verzoek van vele slechthorenden en doven gehoor gegeven”, liet SOAP!, het samenwerkingsverband van de landelijke belangenorganisaties van doven en slechthorenden, in een reactie weten. Tot nu toe werd volgens een woordvoerster een grote groep Nederlanders buitengesloten. ”SOAP! heeft in de afgelopen jaren RTL op meerdere manieren proberen te wijzen op haar maatschappelijke taak. We zijn dan ook zeer verheugd te horen dat RTL eindelijk heeft besloten haar verantwoordelijkheid te nemen en te starten met ondertitelen.”

Tv biedt volop nieuws, opinies en meningen, discussies en debatten over maatschappelijk relevante thema’s en ontwikkelingen. Juist voor mensen die in het dagelijks leven verstoken blijven van informatie, is de tv een belangrijke informatiebron.

Lees ook:As The World Turns eindelijk afgelopen!
Lees ook:Bea zegt troon na 33 jaar vaarwel!
Lees ook:Twintigste Parade start in Rotterdam
Lees ook:Hoe klinkt oorzuizen? Luister de CD ‘Tinnitus geen gehoor’
Lees ook:Week van de Jaren 70 op Radio 5 Nostalgia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>