Hiephiep… Máxima viert eerste verjaardag als koningin

Schermafbeelding 2013-05-17 om 13.28.56Het is nog steeds een beetje een automatisme… Bijna had ik opgeschreven dat prinses Máxima vandaag jarig is, maar ze viert natuurlijk haar eerste verjaardag als koningin. De kersverse vorstin houdt haar 42e verjaardagspartij met haar gezin. Waar ze het viert, is onbekend. Koningin Máxima is onder het Nederlandse volk een van de meest geliefde leden van het koningshuis. Ook in het buitenland won zij aan populariteit, zo bleek in aanloop naar de inhuldiging vorige maand toen veel buitenlandse media aandacht besteedden aan de nieuwe koningin.

De koningin heeft pas na het pinksterweekeinde weer verplichtingen. Op woensdag bezoekt zij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam dat 150 jaar bestaat. Ook woont zij dan de oratie van wetenschapster Aylin Küntay bij op de Universiteit Utrecht. De onderzoekster is daarna hoogleraar op de Prins Claus Leerstoel, waar Máxima al ruim 10 jaar voorzitter van is.

Namens de 50plus-blog: van harte gefeliciteerd!

Lees ook:Máxima zet Schmidt Zeevis volle kracht vooruit
Lees ook:Nederlanders hebben vertrouwen in koningin Beatrix
Lees ook:Koningin Beatrix viert 75e verjaardag
Lees ook:Koningin Máxima incognito op bezoek bij zieke vader
Lees ook:Prinsesjes doen mee aan sponsorloop voor het goede doel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>