Prinsesjes doen mee aan sponsorloop voor het goede doel

Schermafbeelding 2014-04-25 om 10.39.13Morgen is het Koningsdag, maar vandaag al worden op scholen in heel het land de Koningsspelen gehouden. Koningin Máxima kan hierbij haar dochters Amalia, Alexia en Ariane aanmoedigen tijdens de Koningsspelen. De koningin is vrijwilligster op de Bloemcampschool in Wassenaar. De drie dochters van de koning en koningin houden zich tijdens de Koningsspelen bezig met een sponsorloop om geld in te zamelen voor een zeldzame botziekte, vertelde hun vader vandaag voor de camera van het NOS Jeugdjournaal.

‘Ik vind het jammer dat ik er niet bij kan zijn, maar het is goed dat Máxima erbij is op school als vrijwilligster’, zei koning Willem-Alexander. Hij opende vanochtend in Ens in de Noordoostpolder de Koningsspelen met een ferm fluitsignaal. Het landelijke sportevenement werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd ter ere van de inhuldiging van Willem-Alexander. Dit jaar is Willem-Alexander te gast bij drie basisscholen in Ens: de Horizon, het Lichtschip en de Regenboog.

Lees ook:Nederlanders hebben vertrouwen in koningin Beatrix
Lees ook:Koningsdag niet 27 maar 26 april 2014 gevierd
Lees ook:De troonswisseling in kindertaal “een kroontje voor prinsje Alexander”
Lees ook:Nieuwe Kerk in Amsterdam opent tentoonstelling over koninklijke inhuldigingen
Lees ook:Maandag kondigt Koningin Beatrix mogelijk aftreden aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>