Etensrestjes delen via een app

In onze jonge jaren hadden we kliekjesdag. Restjes van maaltijden werden bewaard om het later op te warmen. Zodra er genoeg was voor het gehele gezin, werd er een kliekjesdag gehouden, meestal op maandag kan ik me herinneren. Opgebakken zuurkool, boerenkool, van de restanten aardappelen werden gebakken aardappelen gemaakt…. kropje sla erbij, eitje. Weet je ‘t weer?  Het bewaren van kliekjes stamt uit de tijd dat de inkomsten laag waren en het budgettair gezien bezwaarlijk was om eten weg te gooien.

Grappig om te lezen dat het doelloos weggooien van eten nu weer een “hot item” is. Gelukkig zou ik bijna zeggen. Eten weggooien mag niet. Kliekjesdag wordt vervangen door etensrestjes delen met elkaar……..

voorbeeld:

 

een hamburger die net te groot is om helemaal op te eten, hoef je volgens de makers van de Leftover Swap niet per se weg te gooien. Met de app kun je een foto maken om vervolgens je locatie te delen. Daarna is het wachten op iemand die nog wél trek heeft.
Gebruikers van de app kunnen er ook voor kiezen om elkaars restjes te ruilen. Initiatiefnemers zijn Bryan Summersett en Den Newman. Het idee ontstond drie jaar geleden in hun studentenkamer, vertellen ze tegen Fox News.

“De gebruikers van Leftover Swap hebben geen behoefte aan enorme porties van restaurants. In plaats daarvan delen ze het met een hongerige buurman met wie ze een praatje maken. Excessieve calorieën worden zo ook nog eens vermeden”, zeggen de bedenkers. Behalve het sociale aspect, willen de twee ook het onnodig weggooien van voedsel bestrijden. De app is eind augustus te gebruiken.

Of het een succes wordt is nog maar de vraag. Ik weet niet of ik zit te wachten op een half afgekloven hamburger van mijn buurman……..

Lees ook:“Het grote Kliekjesboek”, weggooien kan altijd nog
Lees ook:Nederlanders zijn goede maaltijd-kliekers
Lees ook:Houdbaarheidsdatum verstreken? Maakt niet uit!
Lees ook:Makkelijk een kilo lichter per week
Lees ook:KPN Mobiel TV deelt bij de pashokjes in de Bijenkorf mobiele telefoons uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>