Expositie Spo(r)tprenten Dik Bruynesteyn

De vorig jaar op 84-jarige leeftijd overleden striptekenaar Dik Bruynesteyn krijgt in zijn laatste woonplaats Hoorn een passend eerbetoon. Het museum van de Twintigste Eeuw wijdt een expositie aan zijn sporttekeningen. Wie herinnert zich niet de spotprenten die hij live in “Sport in Beeld” op tv maakte of de strip “Appie Happie?” Te zien van 27 oktober tot en met 2 februari.

Tevens is op 25 oktober het boek ”Dik tevreden, Dik Bruynesteyn 65 jaar sporttekeningen” gepresenteerd in het Museum van de Twintigste Eeuw.

 

 

 

Hij was erbij toen Ard en Keessie hun successen op de schaats boekten. Jan Janssen en Joop Zoetemelk de Tour de France wonnen. Ajax, Feyenoord en PSV Europese bekertoernooien op hun naam schreven. Anton Geesink, Richard Krajicek, Fanny Blankers-Koen, Raymond van Barneveld en Sjoukje Dijkstra indrukwekkende internationale titels behaalden. Dit boek is een eerbetoon aan een fantastische tekenaar, die werkte in een periode waarin sport een steeds belangrijker plaats in ons leven is gaan innemen.

Die eraan meewerkte dat de jeugd sportiever werd, die sporters op een milde manier op de hak nam, die sportprestaties bejubelde en tegelijkertijd relativeerde. Die geliefd was bij drie generaties sportfans, sporters en journalisten.

Lees ook:Nederland Golft! In het Haags Historisch Museum
Lees ook:Expositie over reiskoffers in Tassenmuseum Hendrikje
Lees ook:Tentoonstelling Anton Heyboer in het Museum voor Religieuze Kunst
Lees ook:Nieuwsverleden van Nederland openbaar
Lees ook:Grats naar het Nederlands Leder en Schoenenmuseum in Waalwijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>