Start Tour de France 2015 in Utrecht

Schermafbeelding 2013-11-08 om 12.10.18Goed nieuws voor wielerliefhebbers in heel Nederland in het algemeen en Utrecht in het bijzonder: de Tour de France van 2015 gaat (eindelijk) van start in Utrecht. Op 28 november vindt in Utrecht en Parijs een officiële presentatie plaats.  Het wordt de zesde keer dat de Tour in Nederland begint. Amsterdam was in 1954 de eerste niet-Franse startplaats. Later mochten ook Scheveningen (1973), Leiden (1978), Den Bosch (1996) en Rotterdam (2010) de start van de Tour organiseren.De Domstad is al sinds 2002 bezig om het Grand Départ binnen te halen, aanvankelijk op initiatief van een paar inwoners. Dat werd omarmd door de toenmalige burgemeester en wethouder, Annie Brouwer en Hans Spekman.

In 2010 leek Utrecht eindelijk succes te hebben, maar toen koos de organisatie van de Tour (ASO) voor Rotterdam. Prudhomme moedigde de stad aan om door te zetten. Dat jaar was Utrecht wel aankomstplaats van de eerste etappe van de Giro d’Italia. De kandidatuur van Utrecht kwam afgelopen winter in gevaar. De aanhoudende dopingonthullingen uit de vorige generatie wielrenners, gecombineerd met de economische crisis leidde tot twijfel of de stad door moest gaan met het streven. Rabobank trok zich terug als sponsor, nadat ze eerder al waren gestopt bij de wielerploeg. Het stadsbestuur heeft de afgelopen maanden dan ook veel werk gehad aan het vinden van nieuwe sponsors. De gemeente heeft naast de sponsorgelden vijf miljoen euro gereserveerd voor het Grand Départ.

Lees ook:Winter Utrecht voor winterse gezelligheid
Lees ook:Vrouwen van 45 jaar en ouder mogen gezien worden!
Lees ook:Tour de France: Nederlanders, doping en tourpoule
Lees ook:Luik is leuk
Lees ook:Paul McCartney geeft concert in het Gelredome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>