Paardrijden in de buitenlucht….. over de grens

Waar vroeger smokkelaars, marskramers en avonturiers de grens overstaken, zijn nu zes dagritten en een meerdaagse rondtocht uitgezet voor een grensoverschrijdende belevenis te paard. De grensgemeentes Haaksbergen, Berkelland, Winterswijk, Ahaus en Vreden hebben samen met het Grensoverschrijdend Projectbureau voor Toerisme van de EUREGIO in Gronau de handen ineengeslagen om een netwerk van ruiterroutes te ontwikkelen.

Het Nederlands-Duitse ruiterproject is op 5 november in restaurant Haarmühle in Ahaus-Alstätte officieel geopend. Ook de tweetalige folder ‘Grenzeloos rijden!!’ werd gepresenteerd.

 

 

 

In de folder worden naast ruiterroutes ook paardvriendelijke accommodaties, dierenartsen en hoefsmeden genoemd. De folder bevat bovendien toeristische tips, ook voor niet-ruiters. Het is mogelijk de routes vanuit één van de verblijfsaccommodaties te verkennen. Op de kaart staan startpunten aangegeven waar de auto met trailer kan worden geparkeerd. Bij een meerdaagse tocht van hotel naar hotel bieden de hoteleigenaars op aanvraag ook bagagevervoer aan. En natuurlijk bestaat de mogelijkheid om paarden te stallen.

De routes zijn tussen de 20 en 35 km lang. Alle routes hebben minstens één kleine overlap met een andere route, zodat er naar hartenlust kan worden gecombineerd.

Geïnteresseerd,? De folder en alle informatie is verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s en op www.grensbelevenis.nl.

Lees ook:Nederlanders krijgen folder over de Mexicaanse griep
Lees ook:Autorally-arrangementen, van hotel naar hotel
Lees ook:Varen door de grachten van Haarlem
Lees ook:Fietsroutes in Google Maps is gelanceerd!
Lees ook:Exclusieve fietsarrangementenvan hotel naar hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>