We moeten WOII blijven herdenken

Vandaag, 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. We  herdenken alle burgers en militairen van Nederland, die waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, 10 mei 1940. En daar moeten we bij blijven stil staan.

Ook voor latere generaties vallen morele lessen te trekken uit de oorlog. Dat zei minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) vandaag tijdens de dodenherdenking op het ereveld Loenen.

„Ook voor ons, de generatie na de oorlog, is die oorlogservaring een deel van ons leven. En wij geven die morele lessen weer door aan onze kinderen. Daarmee blijft die oorlog gedenkwaardig.” Ook in zijn eigen opvoeding was de Tweede Wereldoorlog „altijd de maat van goed en kwaad”.

Meer op Telegraaf.nl

Tussen 20:00 en 20:02 uur is iedereen 2 minuten stil.

De Nederlandse vlag (zonder wimpel) hangt halfstok van 18:00 uur tot zonsondergang. Vaak zijn er na 20:02 uur nog activiteiten, zoals kransen en bloemen leggen. De vlag blijft daarom halfstok tot zonsondergang.

Lees ook:Wat gebeurt er op 4 mei met dodenherdenking?
Lees ook:Twitterstilte op 4 mei
Lees ook:In heel Nederland theater over de Tweede Wereldoorlog – Theater na de Dam 2014
Lees ook:Opa, Oma, waren jullie bang in de oorlog?
Lees ook:Nederland 4 en 5 mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>