Even lekker een appeltje …maar spoel ‘m wel goed af!

Schermafbeelding 2014-05-05 om 10.36.51Fruit: lekker! gezond! Maar pas op: het is en blijft wel belangrijk om je fruit goed af te spoelen voor je je tanden er in zet! Appels worden het vaakst met pesticiden bespoten en voeren daarmee de lijst aan van de meest vervuilde fruitsoorten. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek, waarvoor de lijst met de meest bespoten groente- en fruitsoorten voor het tiende jaar op rij wordt gepubliceerd. Voor het onderzoek werden 48 groente- en fruitsoorten onderzocht. De appel staat opnieuw bovenaan de lijst als meest behandelde product, op de voet gevolgd door aardbeien en druiven. Selderij, perziken en spinazie zijn respectievelijk goed voor de vierde, vijfde en zesde plaats.

De onderzoekers noemen het in The Huffington Post zorgelijk dat er nog steeds zoveel pesticiden op groente en fruit worden gevonden. Pesticiden kunnen volgens hen het hele hormoonstelsel in de war brengen en worden daarnaast vaak gelinkt aan gedragsproblemen bij kinderen. Volgens de onderzoekers is het belangrijk om meer organische voedingsproducten te eten, of om meer producten zoals bijvoorbeeld champignon, zoete aardappel en meloen te consumeren. Deze staan bovenaan de lijst van schone groente- en fruitsoorten. Meloen… daar heb ik meteen trek in!!!

Lees ook:Minder kans op dikkedarmkanker door groente en fruit te eten
Lees ook:Een gezond kleurtje door groente en fruit!
Lees ook:Nederland 2de op ranglijst slokdarmkanker
Lees ook:Verlaag je kans op prostaatkanker met…tomaat!
Lees ook:Eén appel per dag houdt de dokter weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>