Seksadvies uit 1894

Dat er in de eeuw enorm veel veranderd is in het seksuele gedrag en misschien nog meer in de manier waarop daarover gedacht wordt, is geen nieuws. Het gebeurde, maar niemand sprak er openlijk over. Je mocht het bovendien alleen maar doen als je met elkaar getrouwd was. Seks voor het huwelijk was een doodzonde!

In 1894 schreef Ruth Smythers pamfletten vol tips voor pas gehuwde vrouwen. De bizarre adviezen bleken later bedoeld als grap. Toch werden ze gebundeld in het boek Sex Tips for Husbands and Wives from 1894.

 

 

“Een wijze vrouw maakt het haar missie om nooit haar naakte lijf te laten zien aan de man en hem ook nooit toe te laten zelf bloot te verschijnen. Wanneer seks toch niet ontweken kan worden, doe je het enkel en alleen in totale duisternis.”

“Wanneer een man toeslaat, hoort de vrouw zo stil mogelijk te blijven liggen. Lichaamsbeweging van haar kan kant zou geïnterpreteerd kunnen worden als seksuele opwinding door de optimistische man. Onder geen enkele omstandigheid hoort een vrouw te grommen of te kreunen, brabbel liever over het huishouden terwijl hij ligt te puffen.”

“Mannen zijn van nature pervers. Wanneer ze de kans krijgen zullen ze een brede waaier aan weerzinwekkende dingen willen, waaronder de daad doen in abnormale posities, het vrouwelijk lichaam aanraken met hun mond en hetzelfde verwachten van de vrouw.”

“Dikke katoenen nachtjaponnen en pyjama’s moeten niet verwijderd worden tijdens de seksuele daad en aangedaan in aparte kamers. Zo wordt het vlees minimaal ontbloot.”

“Van zodra de man zijn daad heeft gedaan, moet een wijze vrouw hem een waslijst aan kleine taken naar het hoofd slingeren die hij ‘s anderendaags moet doen.” (Of kortweg: voor wat hoort wat.)

“Slimme vrouwen zijn altijd alert voor nieuwe en betere manieren om de seksuele uitspattingen van manlief te negeren of te ontmoedigen.”

“Wanneer geprobeerd wordt om op de mond te kussen, moeten vrouwen hun hoofd lichtjes kantelen zodat de kus onschuldig op de kaak belandt. Proberen mannen je op eender welke andere plaats te kussen, spring dan uit bed en kondig aan dat de natuur roept.”

Lees ook:Leuke sekstips (maar dan van onze grootouders………)
Lees ook:Bejaarde mannen meer “in” voor seks dan vrouwen
Lees ook:Wat is toch de reden dat vrouwen interesse in seks verliezen
Lees ook:Mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit
Lees ook:Seks haalt een vrouw uit haar depressie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>