Henk Krol mag waarschijnlijk drie ton subsidie terugbetalen

Schermafbeelding 2014-06-02 om 15.49.31Henk Krol heeft een Kamerbrief ontvangen waarin minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) schrijft dat zij mogelijk tonnen subsidie terugvordert van de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK). Daar is hij behoorlijk verbaasd over, aangezien hij er niet over gebeld is. In zijn ogen heeft hij dan ook niets fout gedaan. Bussemaker schreef dat de accountant van de SVGK zijn goedkeuring voor de subsidieaanvraag heeft ingetrokken omdat de bewijsstukken ‘ontoereikend’ zijn. Hierdoor wordt niet meer voldaan aan de subsidievoorwaarden. Ze heeft daarom de stichting geïnformeerd over mijn voornemen de projectsubsidie op nihil vast te stellen en de subsidie terug te vorderen. Oeps. Het zoveelste schandaal… De accountants van het rijk zijn al een tijdje bezig met een onderzoek naar de subsidies nadat het Algemeen Dagblad begin mei had gemeld dat Krol zo’n driehonderdduizend euro aan subsidie heeft gekregen, maar dat dit geld naar noodlijdende commerciële bedrijven zoals een seksshop is gegaan. Tja…daar maak je jezelf niet heel geloofwaardig mee. Het geld was onder meer bedoeld voor een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren. Oprichter van 50Plus en senator Jan Nagel wil niet inhoudelijk op de kwestie reageren. “Dit is een zaak tussen de minister en de stichting. Daar staan wij als 50Plus buiten.”
Krol is momenteel raadslid voor 50Plus in de gemeente Eindhoven. Hij trad oktober vorig jaar terug als fractieleider van de partij in de Tweede Kamer toen bleek dat hij bij de Gay Krant jarenlang had verzuimd pensioenpremies voor zijn personeel af te dragen.

Lees ook:Henk Krol (50Plus) verkoopt aandelen Gay Krant
Lees ook:Politiek nieuws: Henk Krol lijsttrekker 50PLUS
Lees ook:Krol moet 50PLUS lijstduwer worden!
Lees ook:Dirk Scheringa stelt zich kandidaat voor 50PLUS
Lees ook:Het loopt storm op ‘meldpunt koopkracht’ 50PLUS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>