Slippers veroorzaken onder andere hamertenen

Zet 10 mensen op een rij en je zult zien dat 9 ervan momenteel slippers dragen. Helemaal hot voor jong en oud! Het zomerschoeisel bij uitstek, want niets is zo erg als warme, dikke voeten. Nu zijn er artsen die beweren dat slippers dragen het grootste gezondheidsrisico voor je voeten is. Ze kunnen bij langdurig gebruik ook tal van aandoeningen veroorzaken.

 

 

Omdat slippers geen steun of bescherming bieden dwingen ze je voeten en tenen om onnatuurlijk te bewegen. Ze zorgen ervoor dat je met kleinere passen en meer beweging in de enkels gaat wandelen. De dunne zolen vangen ook nauwelijks schokken op. Met hun tenen proberen mensen slippers vast te houden, waardoor deze constant gekruld zijn. Samen met een platte hiel door de slechte zool veroorzaakt dit pijnlijke kuiten en achillespees. Mensen die gedurende lange periodes slippers dragen lopen zelfs risico op een ontsteking van de achillespees, een geïrriteerd scheenbeen en hielpijn door een ontsteking van de bindweefselband op de voetzool. In het ergste geval kun je door het dragen van slippers hamertenen, heup- en rugpijn krijgen.

Omdat de vaak slechte kwaliteit van de zolen je enkel te veel naar binnen dwingt, wordt deze na een tijdje overbelast. Dit veroorzaakt blessures aan de voet maar kan ook je knieën, heupen en rug beschadigen. Omdat slippers onvoldoende je hielen ondersteunen is het helemaal af te raden dat je er lange afstanden mee aflegt. Het stukje tussen de tenen kan je huid irriteren en blaren veroorzaken, zeker als je zweet door de warmte heb je meer risico op schimmelinfecties.

Experts raden vanwege bovenstaande redenen aan slippers maximum twee uur per dag te dragen en regelmatig een nieuw exemplaar aan te schaffen. Mensen met platvoeten, x-benen of zwakke enkelbanden vermijden ze best helemaal. Wil je toch graag het gevoel van blote voeten beleven, koop dan sandalen met een stevige zool en bandjes aan de hiel. Lekker vlot…..

Lees ook:Slippers veroorzaken serieuze voetproblemen
Lees ook:Trendy: Frisse voeten met grasslippers
Lees ook:Rijden met slippers aan onverstandig
Lees ook:Draag slippers als je last hebt van knie-artrose
Lees ook:Eelt…. hoe kom je eraan en hoe kom je eraf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>