Ludieke actie Melkunie: maak een vlafie met je oma en/of opa

Inmiddels zijn we allemaal wel zo’n beetje op de hoogte van de vreselijke bezuinigingen in de zorg en dat daardoor steeds minder aandacht voor het welzijn van ouderen is.  Eenzaamheid bij ouderen wordt hierdoor een steeds groter probleem. Wist je bijvoorbeeld dat bijna 30% van de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland eenzaam is, dat meer dan 10.000 ouderen in zorginstellingen nooit bezoek krijgen en dat 1 op de 10 bewoners helemaal nooit buiten komt?

Melkunie komt met een ludieke actie voor het Ouderenfonds in haar strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. Selfies en vla spelen daarbij een rol.

 

Gisteren ging de consumentenactie ‘Maak een vlafie met je oma’ van start, waarmee het zuivelmerk extra bezoekjes aan ouderen wil stimuleren en tegelijkertijd wil helpen bij het realiseren van ‘sociale ontmoetingstuinen’. Melkunie roept daartoe iedereen op tot actie. Meedoen is heel simpel:

koop een pak vla of pap en ga langs bij je opa of oma, je schoonmoeder, of die aardige oude buurvrouw van een paar deuren verder. Eet samen gezellig een toetje, maak een ‘vlafie’ – ofwel een selfie van jullie toetjesmoment – en upload hem op www.melkunie.nl/dosocial. Bij 5.000 vlafies doneert Melkunie één ontmoetingstuin aan het Ouderenfonds.

Het Ouderenfonds en de Stichting DoSocial werken samen in de strijd tegen eenzaamheid bij ouderen. Door bezuinigingen in de zorg is er steeds minder aandacht voor het welzijn van ouderen. Eenzaamheid bij ouderen wordt hierdoor een steeds groter probleem. De samenwerking heeft als doel aandacht te vragen voor de problematiek en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het aanleggen van zogeheten sociale ontmoetingstuinen.

Ontmoetingstuinen is een concept van het Ouderenfonds waarbij vrijwilligers een tuin aanleggen bij een zorginstelling compleet met kruidentuinen, fruitstruiken, verhoogde kweektafels, zaaitafels en tuinbankjes. Door het gezamenlijk onderhouden van de tuin en het bereiden en gezellig eten van gekweekte groenten en fruit ontstaan er leuke sociale contacten tussen ouderen en vrijwilligers.

Lees ook:Ouderenfonds start Zilverlijn dankzij bijdrage vriendenloterij
Lees ook:Ouderenfonds in actie voor kerstdiners eenzame ouderen
Lees ook:Huisarts en thuiszorg moeten ‘oogje in het zeil houden’
Lees ook:Geer en Goor weer aan de bak voor eenzame ouderen
Lees ook:Minder eenzaam door vrijwilligerswerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>