Meer en meer senioren gaan trouwen

Het aantal senioren dat in het huwelijksbootje stapt kende de afgelopen tien jaar een forse stijging. In 2013 gaven 2.575 zestigplussers elkaar het jawoord, tegenover slechts 1.575 senioren in 2003. Dat is een stijging van ruim 60 procent.

De stijging van het aantal seniorenhuwelijken is voor een deel te danken aan de vergrijzing van onze samenleving.

 

 

 

Was het vroeger not not done om te scheiden, tegenwoordig zit het aantal scheidingen ook bij senioren fors zit in de lift, waardoor er meer mogelijke partners vrij komen op de ‘relatiemarkt’. In 2000 gingen 8.700 mensen in de leeftijd tussen 50 en 60 uit elkaar, in 2012 was dat aantal gestegen tot 13.800. In 2012 scheidden ruim 3.700 ouderen in de leeftijd tussen 60 en 70, in 2000 waren dat er ongeveer tweeduizend. Zelfs in de groep van 70 tot 80 jarigen is het aantal echtscheidingen gestegen.

Een  groot deel van die alleenstaanden gaat toch weer op zoek naar een nieuwe partner. Sterker nog…………… het aantal senioren dat opnieuw in het huwelijksbootje stapt kende de afgelopen tien jaar een forse stijging. Gezellig met een nieuwe vriend of vriendin iets moois opbouwen, werken aan echte vriendschap en liefde, dat is wat veel senioren willen.

Zestigplussers trouwen niet altijd met hun generatiegenoten, zo blijkt uit de statistieken. De grootste groep trouwpartners bevindt zich in de leeftijdscategorie van de vijftigers. Ook trouwen senioren steeds vaker met veertigers.

De zestigplussers (die vitaler zijn dan hun leeftijdsgenoten in vroegere tijden) hebben ook meer gelegenheid om iemand te ontmoeten. Met name op groepsreizen, cursussen en op het internet ontmoeten ouderen elkaar.

 

 

Lees ook:Steeds meer zestigplussers gaan trouwen
Lees ook:60-plussers zijn meer prijsbewust!
Lees ook:Trend: zestigers trouwen met jongere liefdes
Lees ook:Booming business: datingsites voor senioren
Lees ook:Forse alcoholproblematiek senioren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>