Politie zet uit protest alle sirenes aan

Herrie in heel Nederland straks, om precies te zijn  één minuut voor twaalf! Dit zal 1 minuut gaan duren. Niet schrikken dus, het is een luidruchtige protestactie tegen de nieuwe politie-CAO. Nadat de politie eerder al weigerden om boetes voor kleine overtredingen uit te delen hebben ze een nieuwe actie opgezet.

 

 

 

‘Vrijdag zetten de collega’s in het hele land om precies 11.59 uur een minuut lang de sirenes van hun auto’s en motoren aan. Ze doen dat uit protest tegen het gebrek aan waardering voor hun werk bij het kabinet Rutte II – met name bij de vorige week afgetreden minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten’, aldus de bonden.

‘Zijn schraperige CAO-voorstellen zijn door veel politiemensen ervaren als een klap in hun gezicht. De ACP, NPB, ANPV en VMHP roepen collega’s op mee te doen aan dit toeterprotest en de opvolger van Opstelten te laten weten dat hij een andere koers moet varen. Zolang de CAO-onderhandelingen in het slop zitten zal dit toeterprotest elke vrijdag worden herhaald en elke week een minuut langer’, aldus de bonden.

Lees ook:Openbaar vervoer-stakingen in de grote steden
Lees ook:Vergrijzing bij politie: steeds meer 50-plussers
Lees ook:iPhone 5 volgende week officieel in de voorverkoop
Lees ook:Erik van Muiswinkel vast bij DWDD ipv De Jakhalzen
Lees ook:Oma’s tip om goud te laten blinken:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>