Nooit meer strijken? Met deze tips neem je voorgoed afscheid van je strijkijzer!

images.weserv.nlHeb je ooit iemand horen zeggen dat ze zin hebben om een avondje te strijken? Nee, wij ook niet. Het duurt lang, het is saai en na een paar dagen kan je weer opnieuw beginnen. Kortom, veel moeite voor weinig resultaat. Hoogtijd dus om de strijkplank op te bergen en het efficiënter aan te pakken. Hieronder zijn onze vijf tips waarmee te je voorgoed afscheid kan nemen van je ‘geliefde’ strijkijzer.

Tip 1: gebruik je douche

Superhandig en super makkelijk voor last-minute kreukelproblemen! Het enige wat je hoeft te doen is het kledingstuk dicht in de buurt van de douche op te hangen en onder de douche te stappen. Het stoom haalt binnen tien minuten de kreukels uit het kledingstuk en jij kan je dag fris en kreukelvrij beginnen!
Extra tip: om het meeste uit deze tip te halen is het verstandig om de ramen en deuren van je badkamer dicht te doen.

Tip 2: een beetje water doet wonderen

Een handige tip voor het overnacht ontkreuken van je kleding. Pak het gekreukeld kledingstuk en sproei een beetje water op de plekken met kreukels. Pas echter wel goed op dat je niet te veel water gebruikt! Hang het kledingstuk vervolgens uit, laat het ongeveer een uurtje drogen en klaar is kees!

Tip 3:  pak je stijltang

Oke oke, het lijkt inderdaad een beetje op strijken, maar vergis je niet! Met een stijltang kan je snel en tactisch kreukels uit je kleding halen. Is het kraagje van je blouse gekreukeld? Pak je stijltang en strijk het glad!
Extra tip: zorg voor je begint dat de stijltang goed schoon is. Je wilt tenslotte geen smerigheid op je kleding!

Tip 4:  opgerold onder je matras

Ook deze tip is handig voor het overnacht ontkreuken van je kleding. Rol je kleding op en leg het onder je matras. Na een uurtje is je kleding weer zo goed als kreukelvrij en hoef je je in de ochtend geen zorgen te maken over strijken!

Tip 5: in de droger

Net als de eerste tip is deze ideaal om je kleding snel kreukelvrij te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje water op het kledingstuk te sproeien en het in de droogtrommel te gooien. Na een paar minuten is je kleding klaar om gedragen te worden!

Extra tip: trek het kledingstuk gelijk na het drogen aan. Als je het laat liggen komen de kreukels terug en kun je weer opnieuw beginnen.

 

Bron: Helpling, het leidend online platform voor huishoudelijke hulpen

 

 

Lees ook:Moeders blijven strijken voor hun zoons
Lees ook:Hoe voorkom je gele zweetvlekken?
Lees ook:Waarom heb je meer last van eczeem in de winter?
Lees ook:Vrouwen wassen wat af in hun leven
Lees ook:Wist je dat? …over bloedvlekken verwijderen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>