Vrouwen wassen wat af in hun leven

Hoeveel tijd denk je dat je als moeder in je leven bezig geweest bent geweest met de was? Niet dat je er veel wijzer van wordt, gewoon leuk om te weten…. vijf maanden!  Dit toonde een recente Britse studie aan.Voor- en nadat we de wasmachine vullen, zijn we 26 minuten bezig met het sorteren ervan. Deze handeling doen (deden) we gemiddeld zes keer per week blijkt uit een Britse enquête bij 4.400 moeders. Wekelijks spenderen we nog eens 55 minuten aan het strijken. Als je kind 18 jaar wordt, hebben we dus 137 dagen of vijf maanden aan het zorgen voor schone kleding besteed. Vrouwen zijn lang bezig met taken als het zoeken naar zakdoeken in zakken, gelijke sokken of was onder bedden.

Een derde geeft wel toe nog nooit haar wasmachine te hebben schoongemaakt, een kwart zegt dat ze de was niet opspaart tot ze een volle machine heeft. Ook begaan vrouwen regelmatig wasblunders, zo heeft meer dan de helft haar machine al op het verkeerde programma gezet zodat de kleren te lang draaiden. Zes op de tien vrouwen liet al gewassen kleding te lang in de wasmachine liggen, wat betekent dat ze opnieuw kon beginnen.

Lees ook:Bah, er zit vetluis in de wasmachine!
Lees ook:Vrouw spendeert bijna jaar van haar leven voor kledingkast
Lees ook:Moeders spenderen één derde van hun leven aan de zorg voor hun kinderen
Lees ook:Wat is beter voor je machine: poeder of vloeibaar wasmiddel?
Lees ook:Vijf porties fruit of groenten verlengen je leven met drie jaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen wassen wat af in hun leven

  1. Wasmachine

    Veel wasmachines hebben een een vulgewicht van 10 kg, terwijl de meeste huishoudens nog wasmachines hebben met een vulgewicht van 5 kg. Dit scheelt de helft van het wassen en dus ook minder tijd. Ben je benieuwd welke wasmachines een vulgewicht van 8, 9 of 10 kg of meer hebben, dan kun je uitgebreid zoeken op http://www.Wasmachines.nl.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>