Verras ouderen met een kerstkaart!

Schermafbeelding 2015-12-08 om 17.32.40Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL lanceerden gisteren een kerstactie met als doel duizenden ouderen blij te maken met een onverwacht kaartje. Onder de noemer ‘Aan wie denk jij deze kerst?’ wordt Nederland opgeroepen een kerstgroet te sturen naar één van de drie miljoen ouderen in Nederland.

 

 

Het versturen van de kaartjes is gratis via de actiepagina postnl.nl/ouderenfonds. De actie loopt van 7 tot 22 december. “Kerst vier je vaak samen met vrienden en familie. Toch zijn er veel ouderen in Nederland die juist tijdens de feestdagen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hoe mooi is het om hen deze dagen wat extra aandacht te geven door middel van een kerstkaartje,” aldus campagneboegbeeld Willeke Alberti.

Willeke Alberti draagt de actie #aanwiedenkjij een warm hart toe. ‘Door het jaar heen stuur ik regelmatig een kaartje met felicitaties of beterschapswensen naar vrienden en familie. Ik hecht veel waarde aan dit kleine gebaar en vind het belangrijk om in de decembermaand mijn gevoel te uiten naar de mensen om wie ik geef. Maar het is ook hét moment om stil te staan bij ouderen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Ik roep daarom iedereen op om mee te doen aan deze actie. Samen zorgen we ervoor dat duizenden ouderen dit jaar worden verrast met een onverwacht kaartje!’.

Hoe werkt het?
Via de speciale actiepagina kan iedereen tot 18 december een kerstkaart sturen naar een oudere. Schrijf een persoonlijke kerstgroet en verstuur de kaart. De postbezorgers van PostNL zorgen er vervolgens voor dat het kaartje bij de betreffende oudere bezorgd wordt. Deelname aan deze actie is gratis.

Een kleine moeite, een groots gebaar
Directeur van het Nationaal Ouderenfonds Corina Gielbert: “Honderdduizenden ouderen kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Met deze actie kunnen we hen laten weten dat er aan ze gedacht wordt. Dat is belangrijk, want eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem. Een kaartje sturen is een klein, maar waardevol gebaar waarmee we veel mensen een mooie dag kunnen bezorgen.”

De actie ‘Aan wie denk jij deze Kerst?’ maakt deel uit van een langdurige samenwerking tussen Nationaal Ouderenfonds en PostNL. Bezoek voor meer praktische informatie ouderenfonds.nl/stuur-een-kerstkaart.

Lees ook:Eenzaamheid ouderen extreem in de zomer
Lees ook:Bolletje en Ouderenfonds delen ouderen kerstkoekjes uit
Lees ook:Doe mee met de Goedgemutste Breicampagne
Lees ook:De Goedgemutste Breicampagne van Innocent voor ouderen
Lees ook:Eenzame ouderen krijgen kerstboompje als hart onder de riem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>